תכנית ההכשרה הארבע שנתית לפסיכותרפית האקומי מיועדת לאנשים ללא רקע במקצועות הטיפול ובעלי תואר ראשון.
תכנית זו מוכרת על ידי האיגוד הישראלי הרב תחומי לפסיכותרפיה, ומורכבת משתי חטיבות שאת שתיהן יש להשלים במלואן:
חטיבה ראשונה:
שנתיים ראשונות (480 שעות אקדמיות): לימודי הבסיס של שיטת האקומי שבסיומם מקבלים תעודה המוכרת על ידי המכון הבינלאומי של האקומי.
שנה א' כוללת את תיאוריה והטכניקות הבסיסיות של השיטה ושנה ב' כוללת גישות ומפות ליישום השיטה בהקשר של פגיעות פסיכולוגיות התפתחותיות, פגיעות טראומטיות, פגיעות התקשרות (attachment) ועבודת עם העצמי הבוגר (מפה לעבודה ישירה עם ה-Self). בנוסף, ההכשרה מציעה לימוד עומק של בניית המיכל הטיפולי, יחסי מטפל – מטופל ואתיקה.
במסגרת כל שנת לימוד מתקיים ריטריט העמקה בן שלושה ימים.
איפה ומתי:
החטיבה הראשונה בהוד השרון מתבססת על 19 מפגשים שנתיים (אחת לשבועיים). כל מפגש מתקיים ביום חמישי בשעות 16:00-20:30 וביום שישי הסמוך בשעות 8:30-13:00.
החטיבה הראשונה בחיפה מתבססת על 36 מפגשים שבועיים, בימי שלישי בין השעות 15:00-20:00
ההכשרה הקרובה תיפתח באוקטובר 2025 בהוד השרון ובאוקטובר 2026 בחיפה.
חטיבה שנייה:
השתתפות בתוכנית פרקטיקום בת שנתיים (מינימום), במסגרתה מתנסים בוגרי הכשרת הבסיס בטיפול במרכז טיפולי, מעמיקים לעבודה קלינית במקום מוסדר תחת ליווי והדרכה פרטנית וקבוצתית.
תנאי קבלה לחטיבה השנייה:
- תואר ראשון (בכל תחום)
- סיום בהצלחה של תכנית החטיבה הראשונה.
- קבלת אישור של מרכז החטיבה הראשונה.
- השלמת ארבעת הקורסים האקדמאים הנדרשים (במקום המוכר על ידי המל״ג) – מבוא לפסיכולוגיה, פסיכופתולוגיה, תיאוריות אישיות, פסיכולוגיה התפתחותית.
- סיום קורס אתיקה בטיפול – קורס זה מוצע בנפרד במסגרת המכון ויש להשלימו לפני שנה ג׳.
- סיום קורס זיהוי אובדנות
מבנה החטיבה השנייה (בכל שנה):
- פרקטיקום במרכז טיפול הכולל הדרכה פרטנית
- הדרכה קבוצתית – Case Study
- קבוצת תרגול האקומי מודרך
- העמקת העבודה עם פגיעות טראומטיות
- סדנאות העמקה והשלמת שעות לימוד דידקטי.
איפה ומתי:
מכון האקומי מציע כל שנה מועדים לקבוצות הדרכה וסמינר קליני (Case Study) במרכז ובצפון.
תעודת סיום:
מסלול זה מוכר על ידי האיגוד הרב תחומי הישראלי לפסיכותרפיה רב תחומית ונקרא המסלול הארבע שנתי לפסיכותרפית האקומי- בסופו תתקבל תעודה מהמכון על סיום המסלול. תעודה זו מקנה את האפשרות לרישום כמועמדים לאיגוד ואת השלמת הדרישות הנוספות המתבקשות על ידו.
מרכזי הפרקטיקום שלנו: